Vox Populi

Overtuigend spreken, aandachtig luisteren. De sleutelwoorden tot een goed debat!

 Project Vox Populi
StartvraagHoe voer je een goed debat? Hoe kan je anderen op een nette manier overtuigen van je mening?
ProjectomschrijvingWe communiceren de hele dag. Goede communicatieve vaardigheden zijn daarom belangrijk. Daarom gaan we debatteren! Je leert overtuigend presenteren, kort en bondig formuleren, sterke argumenten verzinnen, kritisch luisteren en scherp reageren. /nDebatteren is een kunst en moet je daarom trainen. In dit project debatteren de leerlingen iedere dag over verschillende onderwerpen. Daarnaast zijn er colleges over de debatstructuur, lichaamstaal, argumenteren en presenteren.
Als voorbereiding op de afsluitende presentatie maken de leerlingen een korte film (interview, stop motion etc.) over een zelfgekozen actueel thema dat ze interesseert. Deze korte film zal gedraaid worden als inleiding in het debat.
LeerdoelenLeerlingen leren om op het juiste moment te luisteren en te spreken.
Leerlingen leren bewust te worden van hun lichaamstaal.
Leerlingen leren betekenisvolle vragen te stellen over actuele thema’s.
PresenterenDe afsluitende presentatie vond plaats in de OBA. Tijdens de presentatie werden de korte films getoond, waarna leerlingen met elkaar in debat gingen over de verschillende thema’s. Er werden tijdens het debat veel originele en overtuigende argumenten gedeeld.Plaats een reactie