Docent wiskunde gezocht

Ben jij een onderwijsontwikkelaar met oog voor detail? Dan is deze vacature echt iets voor jou! Wij zoeken per direct een docent wiskunde (0,5 - 1,0 fte). Bekijk hier de vacature.

Peace Challenge 2018

Vrijdag 21 september was de Internationale Dag van de Vrede. Bij ons op school werd deze dag de Peace Challenge 2018 gehouden. Naast onze eerstejaarsleerlingen waren ook leerlingen van het Huygens College (Amsterdam) en Bernard Nieuwentijt College (Monnickendam) te gast. Er waren toespraken van de organisatie Global DreamWeb, Marjolein Moorman, wethouder Onderwijs, Armoede en Inburger van de gemeente Amsterdam en Mpho Tutu from Furt, schrijfster en minister en dochter van de Zuid-Afrikaanse geestelijke en mensenrechtenactivist Desmond Tutu.

Open dagen 2019

Zit je in groep 8? Dan staat dit schooljaar natuurlijk in het teken van het maken van die belangrijke schoolkeuze: de stap naar het voortgezet onderwijs. Samen met je ouders zul je vast en zeker open dagen gaan bezoeken.

Leerlingen Vox-klassen pitchen op de pont

Het kunnen geven van een goede pitch is belangrijk! Daarom deden leerlingen van Vox-klassen vandaag mee aan de Nationale Pitchdag. Ze ‘pitchten op de pont’ in Amsterdam onder toeziend oog van Thom Uildriks, Nederlands Kampioen pitchen 2018. In de dagen voorafgaand aan de Nationale Pitchdag werkten de leerlingen aan een eigen bedrijfsconcept. Dit concept ‘testten’ ze vandaag bij voorbijgangers op de pont door het geven van een goede pitch!

Nieuwe privacywet

Wij verwerken van onze leerlingen en medewerkers persoonsgegevens. Wij hechten eraan de verplichtingen vanuit de (aangescherpte) privacywetgeving op een juiste en transparante wijze uit te voeren. Meer hierover is te lezen op de website van onze scholengroep: www.vova.nl.

Vox-klassen zoekt nieuwe collega's

Wij zoeken docenten voor het nieuwe schooljaar: 
Onderwijsontwikkelaars met oog voor detail
Creatieve onderwijsvernieuwers
Herken jij je in een van de 2 profielen? We zien je motivatiebrief en CV graag tegemoet.

Huub en Jayden als KidzReporterz

Huub en Jayden uit leerjaar 1 waren als KidsReporterz bij de presentatie van het boek 'Groot Denken' door Adriaan Wagenaar. Huub en Jayden interviewden de bezoekers over geluk. Een interessante vraag die leidde tot mooie, verrassende antwoorden van de aanwezige bezoekers.

Groep 8 leerling en ouder over open dag Vox

Afgelopen zaterdag was onze laatste open dag. Er waren weer veel leerlingen uit zowel groep 7 als 8 die samen met hun ouders kwamen kennis maken met Vox. Een paar van die bezoekers waren vader Vincent en zoon Vince. Vader Vincent is vlogger en maakte spontaan een leuk verslag van onze open dag. Roos uit leerjaar 1 gaf hen een rondleiding met een mooie uitleg over projectonderwijs en de kerndoelen.

Vox in artikel OCO

OCO kwam vorige week bij ons langs om te kijken wat wij voor school zijn en wat wij anders doen met projectonderwijs. Lees hier het artikel dat OCO naar aanleiding van dat bezoek heeft gepubliceerd: 'Alles is anders in de Vox-klassen'.

Vox op 3FM Tussenuur

3FM Tussenuur is het online kanaal van Human voor middelbare scholieren en wordt gepubliceerd via de kanalen van NPO 3 FM. Ze onderzoeken en experimenteren over allerlei thema’s. En deze keer kwamen ze op bezoek bij ons op school om een project rondom recht te doen. Human wilde onderzoeken hoe jongeren denken over moraliteit en het doel en nut van straffen.

Huilende ouders - Onze school

In de oktobereditie van Onze school is een artikel van Bas verschenen over hoe hij het eerste jaar Vox heeft ervaren.

Open dagen 2018

Zit je in groep 8? Dan staat dit schooljaar natuurlijk in het teken van het maken van die belangrijke schoolkeuze: de stap naar het voortgezet onderwijs. Samen met je ouders zul je vast en zeker open dagen gaan bezoeken.

Première Vox documentaire

Op donderdag 20 juli sloten wij onze allereerste schooljaar op feestelijke wijze af. Namelijk met de première van de Vox documentaire. Het afgelopen schooljaar heeft een filmploeg ons gevolgd om dit eerste jaar vast te leggen. Want wat komt er allemaal kijken bij het starten van een nieuwe school? Hoe pas je het projectonderwijs toe? Hoe ga je aan de slag met leerlingen die allemaal een ander niveau hebben? Hoe werk je samen aan het onderwijsprogramma? Kortom, allemaal vragen die wij hadden en die wij naast de gebruikelijke mondelinge en schriftelijke rapportage ook in beeld wilden vastleggen.

De Amsterdamse Klas van Bas

Op de Facebookpagina van De Amsterdamse Klas komt Bas aan het woord over het docent zijn. Bekijk hier het filmpje: "Voor onderwijs ben ik gemaakt, dit vind ik tof."

Vox op Radio EenVandaag

Gisteren was ons onderwijsinitiatief Vox-klassen te horen op Radio EenVandaag. In een item over brede brugklassen, het eerste onderwerp in de uitzending, werd teamleider Anneke Volp geïnterviewd, samen met twee leerlingen.
Het item is hier terug te luisteren: Uitzending Radio EenVandaag - 5 april 2017
Kies voor het eerste uur (14.00 - 15.00 uur), vanaf 7.30 is Vox te horen.

Onze allereerste open dagen

De open avond en open dag van afgelopen week waren zeer geslaagd! Wij hadden natuurlijk voor het eerst open dagen. Door de gezamenlijke inzet van onze leerlingen, hun ouders en ons team is het ons gelukt om alle geïnteresseerde kinderen en hun ouders te verwelkomen. Wat een goed en overweldigend gevoel dat er zoveel enthousiasme en interesse is voor Vox-klassen. Het is een bijzonder en uniek concept, leerlingen van vmbo t/m vwo die samenwerken aan gezamenlijke, vakoverstijgende projecten. Wij zijn er als pioniers trots op!

In gesprek met ... Anneke Volp

Teamleider Anneke Volp werd door het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Amsterdam-Diemen geïnterviewd over ons nieuwe onderwijsinitiatief. Het artikel "In gesprek met ... Anneke Volp, teamleider Vox-klassen" verscheen in de januari-editie van de nieuwsbrief van het Samenwerkingsverband. Lees hier het artikel.

De ervaring van een moeder

En toen brak bij ons ook de periode aan dat we op zoek gingen naar de allerbeste middelbare school voor Julius. Nadat we meerdere open dagen van verschillende scholen hadden bezocht, wisten we dat er genoeg goede scholen in Amsterdam waren, dus dat zou uiteindelijk wel loslopen. Er waren een aantal scholen die gevoelsmatig precies hetzelfde waren als mijn school vroeger (het rook zelfs zo!). De posters aan de muren, grote computers, verouderde lokalen en dito docenten. En er waren nieuwe scholen, met nieuwere visies, waar veel gesport wordt of veel aan kunst wordt gedaan. Maar wat nu onze eerste keuze zou worden, dat wisten we niet. Ook niet de tweede en derde.

Reportage Het Kind zeven weken op weg

‘Rob, ik moet je dit echt vertellen. Het opstarten van Vox, het is zó bijzonder. Ik heb deze leerlingen de héle week. Moet je je voorstellen? Ik heb ze dus nu al meer gezien dan dat ik normaal een leerling zag in een heel jaar. Wat hier pedagogisch allemaal gebeurt… Fantastisch!!’ Het bericht van Bas Huijbers plopt op 23 september in zijn Facebook-messenger; drie weken later rijdt Rob van der Poel op een vroege ochtend naar Amsterdam-Noord. Hij schrijft in zijn blog op de website van Het Kind hoe hij een dag bij Vox beleefd heeft.

Reportage Parool nieuwe onderwijsinitiatieven

Afgelopen maandag heeft Het Parool ons een bezoek gebracht. Ze schenken de komende weken aandacht aan alle nieuwe onderwijsinitiatieven in Amsterdam waar wij één van zijn. Gisteren (06-09-16) is het artikel verschenen in de krant.

Vox-klassen van start!

Na een lange periode van voorbereiding zijn de Vox-klassen op woensdag 31 augustus eindelijk van start gegaan. Toen de leerlingen om 9 uur aankwamen, was de school nog gesloten. Het leek erop dat de bouwvakkers nog veiligheidstape op de ingang hadden laten zitten. Vox-leerling Lars heeft de tape doorgeknipt en daarmee de school geopend!