Huilende ouders - Onze school

In de oktobereditie van Onze school is een artikel van Bas verschenen over hoe hij het eerste jaar Vox heeft ervaren.

Open dagen 2018

Zit je in groep 8? Dan staat dit schooljaar natuurlijk in het teken van het maken van die belangrijke schoolkeuze: de stap naar het voortgezet onderwijs. Samen met je ouders zul je vast en zeker open dagen gaan bezoeken.

Première Vox documentaire

Op donderdag 20 juli sloten wij onze allereerste schooljaar op feestelijke wijze af. Namelijk met de première van de Vox documentaire. Het afgelopen schooljaar heeft een filmploeg ons gevolgd om dit eerste jaar vast te leggen. Want wat komt er allemaal kijken bij het starten van een nieuwe school? Hoe pas je het projectonderwijs toe? Hoe ga je aan de slag met leerlingen die allemaal een ander niveau hebben? Hoe werk je samen aan het onderwijsprogramma? Kortom, allemaal vragen die wij hadden en die wij naast de gebruikelijke mondelinge en schriftelijke rapportage ook in beeld wilden vastleggen.

De Amsterdamse Klas van Bas

Op de Facebookpagina van De Amsterdamse Klas komt Bas aan het woord over het docent zijn. Bekijk hier het filmpje: "Voor onderwijs ben ik gemaakt, dit vind ik tof."

Vox op Radio EenVandaag

Gisteren was ons onderwijsinitiatief Vox-klassen te horen op Radio EenVandaag. In een item over brede brugklassen, het eerste onderwerp in de uitzending, werd teamleider Anneke Volp geïnterviewd, samen met twee leerlingen.
Het item is hier terug te luisteren: Uitzending Radio EenVandaag - 5 april 2017
Kies voor het eerste uur (14.00 - 15.00 uur), vanaf 7.30 is Vox te horen.

Onze allereerste open dagen

De open avond en open dag van afgelopen week waren zeer geslaagd! Wij hadden natuurlijk voor het eerst open dagen. Door de gezamenlijke inzet van onze leerlingen, hun ouders en ons team is het ons gelukt om alle geïnteresseerde kinderen en hun ouders te verwelkomen. Wat een goed en overweldigend gevoel dat er zoveel enthousiasme en interesse is voor Vox-klassen. Het is een bijzonder en uniek concept, leerlingen van vmbo t/m vwo die samenwerken aan gezamenlijke, vakoverstijgende projecten. Wij zijn er als pioniers trots op!

In gesprek met ... Anneke Volp

Teamleider Anneke Volp werd door het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Amsterdam-Diemen geïnterviewd over ons nieuwe onderwijsinitiatief. Het artikel "In gesprek met ... Anneke Volp, teamleider Vox-klassen" verscheen in de januari-editie van de nieuwsbrief van het Samenwerkingsverband. Lees hier het artikel.

De ervaring van een moeder

En toen brak bij ons ook de periode aan dat we op zoek gingen naar de allerbeste middelbare school voor Julius. Nadat we meerdere open dagen van verschillende scholen hadden bezocht, wisten we dat er genoeg goede scholen in Amsterdam waren, dus dat zou uiteindelijk wel loslopen. Er waren een aantal scholen die gevoelsmatig precies hetzelfde waren als mijn school vroeger (het rook zelfs zo!). De posters aan de muren, grote computers, verouderde lokalen en dito docenten. En er waren nieuwe scholen, met nieuwere visies, waar veel gesport wordt of veel aan kunst wordt gedaan. Maar wat nu onze eerste keuze zou worden, dat wisten we niet. Ook niet de tweede en derde.

Reportage Het Kind zeven weken op weg

‘Rob, ik moet je dit echt vertellen. Het opstarten van Vox, het is zó bijzonder. Ik heb deze leerlingen de héle week. Moet je je voorstellen? Ik heb ze dus nu al meer gezien dan dat ik normaal een leerling zag in een heel jaar. Wat hier pedagogisch allemaal gebeurt… Fantastisch!!’ Het bericht van Bas Huijbers plopt op 23 september in zijn Facebook-messenger; drie weken later rijdt Rob van der Poel op een vroege ochtend naar Amsterdam-Noord. Hij schrijft in zijn blog op de website van Het Kind hoe hij een dag bij Vox beleefd heeft.

Reportage Parool nieuwe onderwijsinitiatieven

Afgelopen maandag heeft Het Parool ons een bezoek gebracht. Ze schenken de komende weken aandacht aan alle nieuwe onderwijsinitiatieven in Amsterdam waar wij één van zijn. Gisteren (06-09-16) is het artikel verschenen in de krant.

Vox-klassen van start!

Na een lange periode van voorbereiding zijn de Vox-klassen op woensdag 31 augustus eindelijk van start gegaan. Toen de leerlingen om 9 uur aankwamen, was de school nog gesloten. Het leek erop dat de bouwvakkers nog veiligheidstape op de ingang hadden laten zitten. Vox-leerling Lars heeft de tape doorgeknipt en daarmee de school geopend!