Uitgangspunten Leergemeenschap020

Het VOvA staat voor openbaar onderwijs. Openbaar onderwijs is van en voor de samenleving. Die samenleving verandert voortdurend. Het VOvA wil burgers opleiden die hieraan een positieve bijdrage kunnen leveren.

We zoeken met ons onderwijs aansluiting op 2 niveaus:

  • bij de steeds complexer wordende samenleving; die vraagt om goed opgeleide burgers die kennis hebben en klaar zijn voor het leven
  • bij de verwachtingen van de individuele leerling; die vraagt om een eigen leerpad, gebaseerd op zijn motivatie en mogelijkheden

Bredero Beroepscollege, Bredero Mavo, De nieuwe Havo en Hyperion Lyceum lopen voorop in vernieuwing van het onderwijs. In alle scholen is aandacht voor samenhangende thema’s rondom vernieuwing, zoals:

  • ontwikkelvaardigheden en loopbaanleren
  • maatwerk en gepersonaliseerd leren
  • vakoverstijgend leren en Project-Based leren
  • vaardigheden voor het leven en burgerschapsontwikkeling

Deze scholen voelen de behoefte deze vernieuwing sterker vorm te geven in een ander onderwijsconcept. Daarom is gekozen voor een nieuw initiatief - werktitel Leergemeenschap020 - met een nog sterkere focus op:

  • individualiteit; individuele leerpaden
  • samen zijn en samenhang; we mixen niveaus en vakken

In augustus 2016 willen we van start gaan met 1 à 2 klassen. Onze ambitie is om in de toekomst uit te groeien tot een volwaardige school.

08-04-2016 17:39
Cocky Labee
Ik ben superblij dat mijn kleinkind geplaatst is op de 020 school. Volgens ons is dit een superinitiatief en is ons kleinkind superblij met deze kans en wij met haar.
wij steunen dit plan en wensen alle betrokkenen veel succes!
10-03-2016 09:15
Camille van Neer
Wat een mooi initiatief. En zo nodig! Heeft het kiezen van leermomenten en -vakken ook iets weg van het basisschoolprincipe van Iederwijs?
24-02-2016 20:41
Annabelle dekker
Wij zijn erg nieuwsgierig naar deze school! Helaas waren wij te laat voor de open avond . Kunnen wij nog met iemand in de komende week spreken ? Ik hoop dat we nog wat extra info kunnen krijgen voor dat we een beslissing moeten nemen.
Vriendelijke groet en hopelijk tot snel ,
Annabelle Dekker
17-02-2016 21:26
miriam debiasi
Eindelijk een school zo als het hoort .....geen hokkjes.....zo van jij hier jij daar .....super !!!!
21-01-2016 15:07
Leergemeenschap020 - Sabine Udo
Beste Tijl en Sabine, wat leuk om te horen dat jullie geïnteresseerd zijn in Leergemeenschap020!
Meer informatie is te verkrijgen op de open dagen van de intiatiefnemende VOvA-scholen, Bredero Beroepscollege, Bredero Mavo, De nieuwe Havo en Hyperion Lyceum. Data en tijden vind je op www.checkhetvova.nl

Er zal ook nog een speciale voorlichtingsavond voor Leergemeenschap020 worden georganiseerd. De datum komt zo snel mogelijk op deze website te staan!
19-01-2016 20:55
Sabine Septer
Klinkt interessant, maar deze school staat niet in de keuzegids VO amsterdam 2016. Hoe kun je je dan voor deze school opgeven? Ik lees er nu pas over via de info van de Nieuwe Havo. Het is nu te laat voor die open dag in het Volkshotel. Ik hoor graag van u hoe wij meer te weten kunnen komen, groetjes Sabine en Tijl (11)

Plaats een reactie

Welkom bij Vox-klassen!

Wij zijn een nieuw onderwijsinitiatief in Amsterdam waar je samen met leerlingen van vmbo t/m vwo aan uitdagende leerprojecten werkt. Er zijn geen vakken, geen muren en zo min mogelijk boeken. Stap voor stap begeleiden we je naar een examen op het voor jou hoogst haalbare niveau.