Op deze pagina is te lezen hoe ons nieuwe onderwijsinitiatief tot stand is gekomen. De start van Vox-klassen, onder de werktitel Leergemeenschap020, van ontwikkeling tot de eerste kennismakingsmiddag en de lancering van ons logo.

Logo Vox-klassen

Achter de schermen is hard gewerkt aan een logo voor ons nieuwe onderwijsinitiatief. De primeur was voor onze eerste lichting Vox-leerlingen en hun ouders, tijdens de kennismakingsdag op 1 juni jongstleden.

Ontwikkeling

Feestelijke kennismaking eerste lichting Vox-klassen

Op woensdag 1 juni heeft de feestelijke kennismaking plaatsgevonden van alle leerlingen, ouders en het team. De kennismakingsmiddag vond plaats in de loods bij restaurant Pllek. Een locatie die bij uitstek past bij hetgeen wij voor staan: creatief, inventief en openminded. Het mooie weer gaf de middag een extra vrolijk en feestelijk tintje. We stonden deze middag niet alleen stil bij het feit dat we daadwerkelijk gaan starten, maar ook bij het verbindend aspect dat alle betrokkenen, dus zowel docenten als leerlingen en ouders sámen dit avontuur aangaan en iets moois zullen gaan opbouwen. Echte pioniers dus!

Ontwikkeling   Samen   Samenleving

Het is gelukt: we gaan starten!

Met ongelooflijk veel trots laten wij weten dat ons nieuwe onderwijsinitiatief volgend schooljaar 2016-2017 van start zal gaan. Om ons concept tot een succes te kunnen maken, is het van belang dat de onderwijsniveaus evenredig vertegenwoordig moeten zijn. Het is gelukt om deze goede vo-mix te realiseren. In augustus 2016 starten wij met een eerste groep.

Leergemeenschap   Onderwijs   Ontwikkeling   Samen

Creatieve onderwijsvernieuwers gezocht

We zijn druk bezig met de samenstelling van ons team voor komend schooljaar. Maar natuurlijk zijn we altijd op zoek naar creatieve onderwijsvernieuwers. Lijkt het je wat om ook bij ons nieuwe initiatief aan de slag te gaan? Bekijk hier onze vacatures.

Ontwikkeling

Aanmeldingsperiode in volle gang

Wat zijn we trots! Op dit moment hebben we al meer dan 20 aanmeldingen voor Leergemeenschap020. Dit betekent dat de kans groot is dat we vanaf schooljaar 2016-2017 starten met ons nieuwe onderwijsinitiatief.

Onderwijs   Ontwikkeling

OCO interviewt Sandra Newalsing

De Onderwijsconsument (OCO) heeft VOvA-directielid Sandra Newalsing geïnterviewd over ons nieuwe onderwijsinitiatief. Het artikel is te lezen op de website van OCO: Projectonderwijs, bionica en onderling respect.

Eerste aanmeldingen zijn binnen

De aanmeldingsperiode in Amsterdam is afgelopen maandag begonnen. Een hele spannende periode voor groep 8-leerlingen en hun ouders, maar zeker ook voor ons nieuwe onderwijsinitiatief. We zijn enorm trots te kunnen melden dat de eerste aanmeldingen voor Leergemeenschap020 een feit zijn.

Onderwijs   Ontwikkeling

Veel enthousiaste leerlingen en ouders op onze open avond

Afgelopen dinsdag 23 februari jl. vond onze speciale open avond plaats. Ruim 100 leerlingen en hun ouders waren aanwezig en kregen informatie over ons nieuwe onderwijsinitiatief. We merkten dat de ouders zich al goed hadden voorbereid en er werden dan ook een hoop (positief kritische) vragen gesteld.

Leergemeenschap   Samen

Aan de slag bij ons nieuwe onderwijsinitiatief?

Spreekt Leergemeenschap020 je aan? Wij zoeken nog creatieve onderwijsvernieuwers. Bekijk snel de vacatures op www.werkenbijvova.nl.

Primeur animatiefilm open avond

Speciaal voor onze open avond is er een animatiefilmpje gemaakt. De primeur was vanavond voor de bezoekers, maar het filmpje is nu ook op onze website te bekijken. Het is een vrolijke, korte animatie geworden met uitleg over waar ons nieuwe initiatief Leergemeenschap020 voor staat.

Eigen leerpad   Leergemeenschap   Onderwijs   Ontwikkeling   Samen   Samenleving   Samenwerken

Leergemeenschap020: een mooie VO mix

Ons nieuwe onderwijsconcept biedt alles wat het VO-onderwijs kan bieden, ongeacht het VO-onderwijsniveau. Het is een mooie VO mix. En dat sluit heel mooi aan op de brief die staatssecretaris Sander Dekker eergisteren – 17 februari – aan de Tweede Kamer heeft gestuurd over flexibilisering in het VO.

Onderwijs   Ontwikkeling   Samenwerken

Open avond Leergemeenschap020

Nieuwsgierig naar Leergemeenschap020? We organiseren op dinsdag 23 februari a.s. een speciale open avond. Je krijgt dan informatie over ons nieuwe initiatief en er is alle gelegenheid om vragen te stellen.
De open avond is van 19.00 tot 20.30 uur in het schoolgebouw van De nieuwe Havo, Buiksloterweg 85, 1031 CG Amsterdam.

Ontwikkeling

Van werktitel naar naam

Leergemeenschap020 is de werktitel voor ons nieuwe onderwijsinitiatief. Achter de schermen is de afgelopen periode druk nagedacht over een naam. Het bedenken van een naam doe je niet zomaar. Er gaat een heel proces aan vooraf. De naam moet allereerst recht doen aan onze onderwijsgedachte en niet in de laatste plaats ook fijn in het gehoor liggen. Een naam die met trots gedragen kan worden door zowel de docenten als de leerlingen.

Ontwikkeling   Samen

Inspiratiereis High Tech High

In april 2015 heeft een delegatie van het VOvA een inspiratiereis gemaakt naar San Diego in de Verenigde Staten. Ze bezochten daar High Tech High (HTH), een vooruitstrevende middelbare school voor leerlingen van 12 tot 16 jaar.

Onderwijs   Samen   Samenleving   Samenwerken

Project Based Learning en de ZonneAcademie: de succesformule van Leergemeenschap020

Leergemeenschap020 komt voort uit de succesvolle ervaring van het Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA) met de ZonneAcademie en Project Based Learning (PBL) op onze vier scholen in Amsterdam-Noord.

Onderwijs   Ontwikkeling   Samen   Samenleving   Samenwerken

Veel belangstelling op VOvA Scholenmarkt

Op woensdag 14 januari organiseerden de scholen van het VOvA een scholenmarkt in het Volkshotel aan de Wibautstraat. Ook Leergemeenschap020 was daar aanwezig. Machiel Vegting en Claudio Versace, twee docenten uit de werkgroep Leergemeenschap020 én ook betrokken bij de ZonneAcademie, stonden klaar om de bezoekers uit te leggen over Bionica en Project Based Learning.

Leergemeenschap   Samen

Wie zijn er bezig met Leergemeenschap020

De ontwikkeling van Leergemeenschap020 is een gezamenlijk project van de vier VOvA-scholen in Noord: Bredero Beroepscollege, Bredero Mavo, De nieuwe Havo en Hyperion Lyceum.

Leergemeenschap   Netwerk   Ontwikkeling   Samenwerken

De bouwstenen van Leergemeenschap020

De basis van het onderwijs op Leergemeenschap020 bestaat uit 3 bouwstenen:
1. Het eigen leerpad
2. Samen
3. De samenleving

Eigen leerpad   Ontwikkeling   Samen   Samenleving

Uitgangspunten Leergemeenschap020

Het VOvA staat voor openbaar onderwijs. Openbaar onderwijs is van en voor de samenleving. Die samenleving verandert voortdurend. Het VOvA wil burgers opleiden die hieraan een positieve bijdrage kunnen leveren.

Leergemeenschap   Onderwijs   Ontwikkeling   Samenwerken

Wat is Leergemeenschap020?
Hoe werkt het?

Zit jij in groep 8 en ga jij kiezen voor een middelbare school? Kom dan op woensdag 13 januari 2016 naar de VOvA Scholenmarkt in het Volkshotel (Wibautstraat 150). Op de scholenmarkt kun je tussen 14.00 en 17.00 uur meer informatie krijgen over Leergemeenschap020. Maak ook kennis met de scholen die dit initiatief hebben omarmd.

Leergemeenschap   Ontwikkeling